Non-profit Stichting JEMODA, gericht op kansarme en straatkinderen te Senegal. JEMODA geeft scholing en bied onderdak aan de meest kansarme kinderen.

Les Résidences Du Soleil: Waar uw vakantieplezier bijdraagt aan een stralende toekomst voor kinderen in Senegal.

Résidence Du Soleil
In het hart van Zuid-Frankrijk, waar de zon altijd schijnt, ligt een bijzondere plek genaamd Les Résidences du Soleil. Deze prachtige vakantievilla’s, gelegen in het glooiende wijnlandschap van de Languedoc-Roussillon, zijn meer dan alleen een vakantiebestemming. Ze zijn een bron van hoop en een straaltje zonneschijn voor vele kinderen in Senegal, West-Afrika, dankzij de samenwerking met Stichting JEMODA.

Stichting JEMODA, gevestigd in Senegal, is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de meest kansarme kinderen. De stichting biedt scholing aan kinderen die onder de armoedegrens leven en beschermt ze tegen uitbuiting en misbruik. Daarnaast biedt de stichting medische ondersteuning aan gezinnen die onder de armoedegrens leven en financiële ondersteuning aan kleine, gekwalificeerde scholen.
Les Résidences du Soleil, bekend om hun prachtige vakantievilla’s, draagt bij aan deze nobele missie. De villa’s zijn eigendom van mensen die met aandacht hun eigendom hebben ingericht om gasten een optimale vakantie te kunnen bieden. Maar hun betrokkenheid gaat verder dan alleen het bieden van een heerlijke vakantie-ervaring. Ze streven ernaar om een verschil te maken in de wereld door Stichting JEMODA te ondersteunen.
Deze samenwerking tussen Les Résidences du Soleil en Stichting JEMODA is een prachtig voorbeeld van hoe bedrijven en non-profitorganisaties samen kunnen werken om positieve veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Door samen te werken, kunnen ze een straaltje zonneschijn brengen in het leven van kinderen die het het hardst nodig hebben.

Dus de volgende keer dat je in een van de prachtige villa’s van Les Résidences du Soleil verblijft, denk dan aan de stralende glimlach van een kind in Senegal dat dankzij jouw steun naar school kan gaan. Want elke zonnestraal telt, en samen kunnen we een wereld van verschil maken.

Sinds 2014 heeft Les Résidences du Soleil zich met trots ingezet voor het onderwijs van kinderen.

Na uw verblijf bij Les Résidences du Soleil ontvangt u een enquêteformulier over uw vakantie-ervaring. Uw feedback is voor ons van onschatbare waarde. Voor elke ingevulde en ingeleverde enquête doneert Les Résidences du Soleil €10 aan Stichting JEMODA.

Deze donaties worden zorgvuldig gebruikt om extra onderwijsmogelijkheden te bieden aan kinderen die anders deze kans niet zouden krijgen. Uw bijdrage helpt ons om een verschil te maken in hun leven.

Namens Stichting JEMODA en de vele kinderen die we steunen, willen we u hartelijk bedanken voor het invullen van de vakantie-enquête. Uw steun helpt ons om een betere toekomst voor deze kinderen te creëren.


Vakantie bij Les Résidences Du Soleil, hoop voor Senegalese kinderen.

Elk jaar verwelkomt Les Résidences Du Soleil talloze gasten in hun prachtige villa’s, elk met een privézwembad. Na hun verblijf ontvangen onze gasten een enquêteformulier. Dit formulier stelt ons in staat om beter aan de wensen van onze gasten te voldoen en te vernemen hoe ze hebben genoten van de prachtige villa’s die Les Résidences Du Soleil aanbiedt.

Voor elk ingevuld enquêteformulier doneert Les Résidences Du Soleil €10 aan Stichting JEMODA. Op deze manier creëert Les Résidences Du Soleil een win-win situatie!

Wat begon met het sponsoren van twee kansarme kinderen, Ghadi en Mohammed Aïdara, is uitgegroeid tot het ondersteunen van vele kinderen. Maar wat krijgen deze kinderen precies die gesponsord worden door Les Résidences Du Soleil?

  • De kansarme kinderen ontvangen kwalitatief hoogwaardig onderwijs, inclusief alle benodigde materialen.
  • Ze krijgen bijles, aangezien hun ouders vaak analfabeet zijn.
  • Bij ziekte ontvangen de kinderen medische hulp en medicijnen.
  • Ze krijgen kleding en schoeisel, en af en toe een klein cadeautje bij goede schoolresultaten.
  • Het gezin waaruit het kind komt, ontvangt steun in moeilijke tijden. Bijvoorbeeld, bij ziekte van de kostwinner wordt er maandelijks een zak rijst van 50 kg geleverd.
  • De kinderen worden beschermd tegen uitbuiting en misbruik, vooral degenen die gedwongen worden om te bedelen op straat.
  • Kinderen tot 18 jaar die door hun ouders zijn verstoten, ontvangen ondersteuning, waaronder voedsel, drinken, medische zorg, bescherming, en indien mogelijk, onderdak voor onbepaalde tijd.
  • De kinderen krijgen voorlichting over hun rechten, zodat ze waardig kunnen opgroeien met de kans op een goede opleiding.
  • Straatkinderen worden dagelijks voorzien van een maaltijd, kleding en schoeisel, en eens per maand wordt desinfecterende zeep aangeboden.

Een straaltje hoop: 
Het verhaal van zes meisjes en Les Résidences Du Soleil

meisjes van les Residances du soleil

Zes meisjes, ze komen uit een zeer arm gezin in Senegal, waar het betalen van schoolgeld een onoverkomelijke uitdaging is. Maar nu, dankzij Les Résidences Du Soleil, hebben deze meisjes een kans om hun dromen na te jagen.
Les Résidences Du Soleil, bekend om zijn prachtige vakantievilla’s in Zuid-Frankrijk, is meer dan alleen een vakantiebestemming. Het is een bron van hoop voor kinderen zoals deze zes meisjes. Voor elk ingevuld enquêteformulier na een verblijf in een van hun villa’s, doneert Les Résidences Du Soleil €10 aan Stichting JEMODA.
Deze donaties worden gebruikt om kinderen zoals deze zes meisjes te helpen. Ze krijgen nu kwalitatief hoogwaardig onderwijs, inclusief alle benodigde materialen. Ze krijgen bijles, omdat hun ouders vaak analfabeet zijn. Bij ziekte ontvangen de kinderen medische hulp en medicijnen. Ze krijgen kleding en schoeisel, en af en toe een klein cadeautje bij goede schoolresultaten.
Het gezin waaruit de meisjes komen, ontvangt ook steun in moeilijke tijden. Bijvoorbeeld, bij ziekte van de kostwinner wordt er maandelijks een zak rijst van 50 kg geleverd. De meisjes worden beschermd tegen uitbuiting en misbruik, en ze krijgen voorlichting over hun rechten.
Dankzij Les Résidences Du Soleil hebben deze zes meisjes nu een kans op een betere toekomst. Ze zijn het levende bewijs dat elke actie, hoe klein ook, een wereld van verschil kan maken.

Khadi en Mohammed Aidara: 
Van armoede naar hoop, dankzij Les Résidences Du Soleil.

Khadi en Mohammed Aidara zijn twee van de zes kinderen in hun gezin. Hun ouders, Moustapha en Binta, zijn helaas werkloos. Deze omstandigheden hebben hen gedwongen om met hun kinderen, variërend in leeftijd van 3 maanden tot 10 jaar, in een geleend huis te wonen.

Het huis bestaat uit slechts twee kamers: één voor de kinderen en één voor de ouders. Ze hebben geen toegang tot stromend water en de dichtstbijzijnde openbare waterput ligt op een afstand van 500 meter.

Moustapha, die zelf uit een arm gezin komt, heeft alleen de Koran geleerd bij een Marabout, een traditionele praktijk bij arme gezinnen die de kosten van regulier onderwijs niet kunnen dragen. Binta, ook afkomstig uit een kansarm gezin, heeft nooit de kans gehad om naar school te gaan.

Het gezin moet rondkomen van een gemiddeld maandinkomen van nog geen 70 euro, wat Moustapha meestal verdient door gebeden uit de Koran te reciteren voor zieke mensen.

Khadi, geboren in 2010, is een vrolijk meisje, hoewel ze een beetje onzeker is, waarschijnlijk omdat haar ouders haar niet op straat laten spelen. Mohammed, geboren in 2005, is een vrolijke, ondeugende jongen, maar geen vechtersbaas. Hij bezoekt regelmatig Stichting JEMODA om met andere kinderen te spelen, waarbij Stratego zijn favoriete spel is.

Wat deze kinderen bijzonder maakt, is dat ze al behoorlijk goed Frans spreken, ondanks dat hun ouders alleen hun moedertaal Wollof spreken.

Een lichtpuntje in de duisternis: 
Het verhaal van drie jongens en een meisje

Drie jongens en een meisje, ze hebben een of beide ouders verloren door ziekte waarvan de kostwinner, maar dankzij Les Résidences Du Soleil hebben ze nu een kans op een betere toekomst.

Les Résidences Du Soleil, bekend om zijn prachtige vakantievilla’s in Zuid-Frankrijk, is meer dan alleen een vakantiebestemming. Het is een bron van hoop voor kinderen zoals deze vier. Voor elk ingevuld enquêteformulier na een verblijf in een van hun villa’s, doneert Les Résidences Du Soleil €10 aan Stichting JEMODA.

Deze donaties worden gebruikt om kinderen zoals deze vier te helpen. Ze krijgen nu kwalitatief hoogwaardig onderwijs, inclusief alle benodigde materialen. Ze krijgen bijles, omdat hun ouders vaak analfabeet zijn. Bij ziekte ontvangen de kinderen medische hulp en medicijnen.

Ondanks het verlies van hun ouders, hebben deze kinderen nu een kans op een betere toekomst. Ze zijn het levende bewijs dat elke actie, hoe klein ook, een wereld van verschil kan maken.

Foto's

Les Résidences du Soleil geeft kinderen een kans op een toekomst
We nodigen u uit om ons fotoalbum te bekijken voor een uitgebreid inzicht in de activiteiten van JEMODA. Bij ons krijgen kansarme kinderen niet alleen toegang tot onderwijs, maar ervaren ze ook vreugde en ontvangen ze hulp in tijden van nood.


We bieden ook een reeks documentaires en een exclusieve blik op de activiteiten binnen Huize JEMODA


De scholing van deze kinderen wordt mogelijk gemaakt door:

Résidence Du Soleil

Les Résidences du Soleil
Tel: 0033- (0)661536624
Mail: info@residence-du-soleil.com
Website: https://residence-location.com

Facebook