Non-profit Stichting JEMODA, gericht op kansarme en straatkinderen te Senegal. JEMODA geeft scholing en bied onderdak aan de meest kansarme kinderen.

Ontdek Stichting JEMODA - Uw kans om een verschil te maken. 
Sponsor een kind in Afrika en bied hen de sleutel tot een betere toekomst door kwalitatief goed onderwijs

Jouw Kans om een Verschil te Maken: Sponsor een Kind in Afrika met JEMODA

Het helpen van een kansarm kind in Afrika naar een betere toekomst is een opwindende en lonende ervaring… En dit kan al voor slechts 15€ per maand.

Bij JEMODA heeft iedereen de mogelijkheid om een kind in Afrika te sponsoren. Of je nu individueel bijdraagt of deel uitmaakt van een groep, club, vereniging of school, jouw bijdrage kan een wereld van verschil maken in het leven van een kind. Neem vandaag nog de stap en word een kracht van positieve verandering.

Sponsorprogramma van Stichting JEMODA

Sponsor een Afrikaans kind / stichting JEMODA

Het sponsorprogramma van Stichting JEMODA biedt een unieke kans om het leven van een kansarm kind in Afrika te veranderen. Door een kind te sponsoren, garandeer je toegang tot kwalitatief goed onderwijs en een kans op een betere toekomst.

Hoewel de kinderen bij hun ouders blijven, houdt JEMODA nauwlettend de schoolresultaten in de gaten. We geloven dat ouders de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor hun kinderen dragen, maar we benadrukken ook dat de kinderen zich volledig op hun studie moeten concentreren.

Ouders worden geïnformeerd dat ze hun kind niet mogen belasten met extra taken of het kind aan het werk moeten zetten om bij te dragen aan het gezinsinkomen. Ons doel is om een omgeving te creëren waarin het kind zich volledig kan richten op zijn of haar studie.

Onze sponsoring omvat zowel financiële steun als begeleiding, om ervoor te zorgen dat elk kind de best mogelijke kans krijgt om te slagen. We zijn toegewijd aan het maken van een duurzaam verschil in het leven van deze kinderen.

Meisje of jongen en welke leeftijd?

Sponsor een Afrikaans kind / stichting JEMODA

Bij Stichting JEMODA hebben we zowel meisjes als jongens in de leeftijdscategorie van 4 tot 14 jaar die op zoek zijn naar sponsors. Onze focus ligt voornamelijk op het helpen van straatkinderen en kinderen die het risico lopen om straatkinderen te worden, waarvan de meerderheid jongens zijn.

In Senegal worden jongens vaak onder druk gezet en overgedragen aan een Marabout, die misbruik maakt van de kinderen door ze te laten bedelen. Als het gewenste bedrag niet wordt behaald, kunnen er soms lijfstraffen volgen.

Daarnaast komen ook meisjes uit arme gezinnen in aanmerking voor hulp van JEMODA. Er zijn veel ouders die graag willen dat hun dochter meer bereikt dan alleen de rol van ‘huisvrouw of huismoeder’, maar die niet over de financiële middelen beschikken om dit mogelijk te maken.

Ons sponsorprogramma streeft ernaar om deze kinderen de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun potentieel te bereiken.

Wat ontvangt een kind als sponsor bij Stichting JEMODA?

Bij Stichting JEMODA geloven we dat onderwijs de sleutel is tot een betere toekomst. Wanneer je een kind sponsort, wordt het geplaatst op een school die door ons is geselecteerd. Hier krijgt het kind de kans om zich te bewijzen, niet alleen aan ons, maar ook aan jou, de sponsor.

Daarnaast nemen we de gezondheid van onze gesponsorde kinderen zeer serieus. In het geval van ziekte zorgen we ervoor dat het kind toegang heeft tot de nodige medische zorg en medicijnen. We werken samen met lokale gezondheidsdiensten om ervoor te zorgen dat elk kind de best mogelijke zorg krijgt. Ons doel is om een veilige en gezonde omgeving te creëren waarin elk kind kan bloeien.

Bij goede prestaties biedt JEMODA het kind privé-onderwijs in Afrika aan. Dit is wat alle ouders willen voor hun kinderen: een solide en serieuze opleiding. Bovendien zijn kinderen die door JEMODA worden ondersteund, altijd welkom bij de stichting om te spelen, huiswerk te maken of bijles te krijgen.

Tijdens de feestdagen, zoals Kerstmis, ontvangt het kind een cadeau, ook namens jou. Ons doel is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin elk kind kan bloeien.

Verplichtingen als sponsor bij Stichting JEMODA

Bij Stichting JEMODA waarderen we de vrijwillige betrokkenheid van onze sponsors. Hoewel je de mogelijkheid hebt om naar je gesponsorde kind in Afrika te schrijven, is dit niet verplicht.

We stellen geen verplichtingen, maar het stopzetten van sponsoring kan helaas leiden tot het stopzetten van de scholing van het kind. Dit zou een grote teleurstelling zijn voor ons allemaal.

Ondanks deze situatie blijft het kind altijd welkom bij JEMODA. We zullen ons uiterste best doen om een nieuwe sponsor voor het kind te vinden.

Mocht je financiële situatie veranderen en je niet langer in staat zijn om te sponsoren, dan zouden we het waarderen als je zelf actie onderneemt om een vervangende sponsor te vinden. Dit helpt ons om de continuïteit van de steun aan het kind te waarborgen.

Duur van de sponsoring bij Stichting JEMODA

De duur van de sponsoring bij Stichting JEMODA is afhankelijk van de leeftijd van het kind dat je kiest om te sponsoren. We hebben kinderen vanaf 4 jaar, maar je kunt ook kiezen voor een ouder kind.

In principe zetten we het sponsorplan voort tot het kind de leeftijd van 18 jaar bereikt. Dit betekent dat de scholingsondersteuning gedurende deze periode wordt voortgezet.

Wanneer het kind 18 jaar wordt, nemen we contact met je op om de mogelijkheden voor een eventueel vervolg te bespreken. Ons doel is om elk kind te ondersteunen in zijn of haar onderwijsreis, van de vroege kindertijd tot de volwassenheid.

Wat te verwachten van uw gesponsorde kind in Afrika bij Stichting JEMODA

sponsor een Afrikaans kind / stichting JEMODA

Bij Stichting JEMODA moedigen we de kinderen aan om te communiceren met hun sponsors. We bieden hulp bij de vertaling van hun brieven indien nodig, om zo een betekenisvolle verbinding tussen u en uw gesponsorde kind te bevorderen.

Daarnaast bieden we de unieke mogelijkheid om persoonlijk contact te maken met uw gesponsorde kind. Tussen oktober en eind maart kunt u de kans krijgen om uw gesponsorde kind te ontmoeten. Dit stelt u in staat om een diepere band te vormen en het verschil dat uw sponsoring maakt in het leven van het kind uit de eerste hand te zien.

Bovendien maken we gebruik van WhatsApp om een directe communicatielijn tussen u en uw gesponsorde kind te faciliteren. Dit zorgt voor een meer persoonlijke en onmiddellijke interactie, waardoor u op de hoogte kunt blijven van de voortgang en ervaringen van het kind. Het gebruik van WhatsApp draagt bij aan het creëren van een sterke en duurzame relatie tussen u en uw gesponsorde kind.

Het versturen van cadeaus naar uw gesponsorde kind bij Stichting JEMODA

Het is absoluut toegestaan om cadeaus te sturen naar uw gesponsorde kind. Echter, er zijn enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden vanwege de douaneformaliteiten in Afrika.

Ten eerste, vanwege strenge veiligheidsmaatregelen tegen terrorisme, kan de levering van pakketten tot vier maanden duren. Daarnaast, omdat uw pakket naar een ander continent wordt verzonden, kunnen er invoerrechten worden berekend. Daarom adviseren we om geen kostbare items te sturen.

Tot slot, het is belangrijk om geen voedsel of snoepgoed te sturen, aangezien deze items bedorven kunnen aankomen op de bestemming. We raden aan om duurzame en educatieve geschenken te overwegen die een positieve impact kunnen hebben op het leven van het kind.

Daarnaast bieden we een alternatieve manier om cadeaus te sturen. In de periode van juni tot augustus kunt u kleine cadeaus opsturen naar Frankrijk. Wij van JEMODA kunnen deze cadeaus dan persoonlijk meenemen voor het kind. Dit zorgt voor een snellere en veiligere levering van uw geschenken.

Mag ik mijn sponsor kind ook naar Europa halen voor ‘vakantie’?

Bezoek aan uw gesponsorde kind bij Stichting JEMODA

Bij Stichting JEMODA ondersteunen we het idee niet om kinderen uit ontwikkelingslanden naar Europa te brengen voor een ‘vakantie’. De confrontatie met een aanzienlijk hoger niveau van luxe kan voor deze kinderen verwarrend en moeilijk zijn, vooral wanneer ze daarna terugkeren naar hun minder welvarende omstandigheden.

Wat we wel aanmoedigen, is dat sponsors zelf een bezoek brengen aan hun gesponsorde kind in Senegal, Afrika. We geloven dat het gemakkelijker is om van een rijkere naar een armere omgeving te reizen en dan terug te keren, dan andersom.

Als u overweegt om vakantie te vieren in de buurt van uw gesponsorde kind, neem dan contact op met JEMODA. We kunnen u helpen met de nodige regelingen.


We raden u ook aan om de gedragscode voor kinderbescherming van JEMODA te lezen, om een beter begrip te krijgen van onze principes en richtlijnen met betrekking tot de interactie met de kinderen die we ondersteunen

Op vakantie bij jouw sponsor kind / stichting JEMODA

Donatiebedragen voor het scholingsplan van Stichting JEMODA

Bij Stichting JEMODA is de donatie voor het sponsoren van een kind gestructureerd op basis van de leeftijd van het kind:

  • Voor kinderen van 4 tot 13 jaar bedraagt de vaste sponsoring €15 per maand. Deze bijdrage loopt door tot het kind de leeftijd van 18 jaar bereikt.
  • Voor kinderen van 14 tot 18 jaar bedraagt de vaste sponsoring €20 per maand. Deze bijdrage loopt eveneens door tot het kind de leeftijd van 18 jaar bereikt.

Deze sponsoring is specifiek bedoeld voor de scholing van het kind. De duur van de sponsoring is afhankelijk van de leeftijd waarop het kind met zijn of haar scholing begint en deze kan afronden.

Het is belangrijk om te weten dat, eenmaal begonnen met de sponsoring, het maandelijkse donatiebedrag niet zal verhogen. Dit zorgt voor transparantie en zekerheid voor onze sponsors.

Volledige zorg voor een straatkind of zeer kansarm kind door Stichting JEMODA

Bij Stichting JEMODA hebben we de mogelijkheid om volledige zorg te bieden aan straatkinderen of zeer kansarme kinderen. Als de situatie in het ouderlijk huis van een kind zodanig is dat het kind niet door de ouders kan worden onderhouden en het risico loopt om een straatkind te worden, zal JEMODA alles in het werk stellen om een passende oplossing voor het kind te vinden.

We bieden opvang aan tot de leeftijd van 18 jaar of zoeken naar een geschikte oplossing. Dit kan worden gezien als een van de meest nobele acties die iemand kan ondernemen: het helpen van een kind dat ernstig gevaar loopt om een straatkind te worden of dat verstoten is.

Het is belangrijk om te beseffen dat deze vorm van hulp een langetermijnverbintenis vereist. “Vandaag wel en morgen niet” is geen optie. Het kan zijn dat je dan ook enkele jaren gebonden bent aan het kind.

Deze 100% sponsoring, die maandelijks €80 bedraagt, omvat een veilige plek om te slapen, voeding, drinken, verzekering, kleding, schoeisel, scholing, enz. Het kind zal dan permanent verblijven in het huis van JEMODA.

Rond de 18-jarige leeftijd wordt er samen met jou besloten over de voortzetting en de verdere mogelijkheden. Ons doel is om elk kind de best mogelijke kans op een betere toekomst te bieden.

Hoe u een kind kunt sponsoren bij Stichting JEMODA in Afrika

Als u geïnteresseerd bent in het sponsoren van een kind bij Stichting JEMODA, kunt u een e-mail sturen naar stichting@je-mo-da.org. Vermeld in uw bericht uw wens om een kind te ondersteunen in zijn of haar scholing. Geef ook aan of u een voorkeur heeft voor een jongen of meisje en de leeftijdscategorie.

Na ontvangst van uw bericht zal JEMODA foto’s sturen van verschillende kinderen die aan uw criteria voldoen. U kunt dan uw keuze maken.

Het zou fijn zijn als u ook wat informatie over uzelf, uw club, vereniging, etc. zou willen delen. Deze informatie kunnen wij dan overbrengen naar het kind zodra er een keuze is gemaakt.

De betaling voor de sponsoring kan maandelijks, halfjaarlijks of eenmalig worden gedaan. Deze bijdrage gaat direct naar de scholingssteun voor het kind.

Laat straatkinderen niet alleen dromen van een toekomst. 
Word sponsor en geef ze een kans!

Sponsor een Afrikaans kind / stichting JEMODA
Laat dromen uitkomen... stichting@je-mo-da.org