Non-profit Stichting JEMODA, gericht op kansarme en straatkinderen te Senegal. JEMODA geeft scholing en bied onderdak aan de meest kansarme kinderen.

PureEssenceTravel - EssentieReizen

Essentie: Terug naar de Bron

Ontdek de Ware Betekenis van Leven
Stap uit de drukte van het moderne bestaan en keer terug naar de essentie.

Waar de zonsondergangen goud kleuren en de lucht doordrenkt is van muziek, 

                           Er wacht een unieke reiservaring op u.

Onze reizen is voor degenen die verlangen naar meer dan een vakantie. 

Het is een kans om te vertragen, te verbinden en te groeien. 

Kom met ons mee en ontdek de ware betekenis van het leven.

Welkom bij Pure Essentie: 
Uw Poort naar Authentieke Levenservaringen en Avontuurlijke Safari’s

Bij Pure Essentie nodigen we u uit voor een ongeëvenaarde vakantie-ervaring die niet alleen uw zintuigen prikkelt, maar ook uw ziel voedt met de warme Senegalese Teranga. Dit diepgewortelde principe van gastvrijheid is meer dan alleen een warm welkom; het is een belichaming van warmte, vriendelijkheid, zelfopoffering en respect. Het is een traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven, waarbij iedereen in een Senegalees huis ruimte maakt voor u, hun maaltijden deelt en zo een diepe eenheid en verbondenheid creëert.

Verrijk Uw Leven door Eenvoud en Avontuur

Onze reizen zijn speciaal ontworpen om u onder te dompelen in de levens van de lokale bevolking, waarbij u verblijft in gemeenschappen die ondanks hun bescheiden middelen een rijkdom aan vreugde en tevredenheid kennen. Dit is een kans om te leren van degenen die vinden dat ware rijkdom niet in materiële bezittingen ligt, maar in relaties, ervaringen en gedeelde momenten van geluk.

Daarnaast biedt Pure Essentie nu ook avontuurlijke safari’s aan. Deze safari’s zijn een viering van de ongerepte natuurlijke schoonheid van Senegal en zijn levendige cultuur. Ze bieden een unieke kans om het ‘echte’ Afrika te ontdekken, ver weg van de gebaande paden, en om deel te nemen aan een reis die zowel uw hart als uw begrip van de wereld zal raken.

Ontdek de Wildernis van Afrika

Met onze safari’s kunt u kiezen voor een volledig verzorgde reis die u meeneemt door de adembenemende landschappen van Senegal. Of u nu kiest voor een week of een maand, elke safari is een zorgvuldig samengestelde ervaring die de diversiteit en rijkdom van dit prachtige land benadrukt.

Reserveer Nu voor een Levensveranderende Ervaring

Maak u klaar om de meest waardevolle reis van uw leven te ondernemen met Pure Essentie. Een reis die niet alleen uw zintuigen zal prikkelen, maar ook uw perspectief zal verbreden en uw hart zal raken met de ongekende schoonheid van eenvoud, menselijke verbondenheid en het avontuur van de wildernis.

Meer over

Een Land van Ongekende Schoonheid en Cultuur

Bij het kiezen van de perfecte locatie voor onze diepgaande reiservaringen, zochten we naar een plaats die niet alleen rijk is aan cultuur en traditie, maar ook een land waar de kracht van gemeenschap en eenvoud nog steeds de kern vormt van het dagelijks leven. Senegal, met zijn ongeëvenaarde gastvrijheid, levendige cultuur en adembenemende landschappen, stond bovenaan onze lijst. Een land van hartelijke ontvangst Senegal staat bekend om zijn ‘Teranga’, een Wolof-woord dat gastvrijheid betekent. Het is deze geest van warm welkom die bezoekers onmiddellijk voelen wanneer ze voet zetten op Senegalese bodem. De openheid en vriendelijkheid van de mensen maken het een ideale plek om echte menselijke verbindingen te ervaren. Rijke culturele tapestry van de kleurrijke markten van Dakar tot de rustige wateren van de Sine-Saloum Delta, Senegal biedt een mozaïek van culturele ervaringen. De muziek, dans, kunst en poëzie zijn diep geworteld in de Senegalese ziel, waardoor het een verrijkende bestemming is voor diegenen die op zoek zijn naar culturele immersie. Natuurlijke wonderen de natuurlijke schoonheid van Senegal is even divers als zijn cultuur. De ongerepte stranden, de uitgestrekte Sahel en de weelderige mangroven zijn slechts enkele voorbeelden van de adembenemende landschappen die bezoekers kunnen verkennen. Een les in eenvoud, in Senegal vinden we gemeenschappen die ondanks economische uitdagingen een vreugde en tevredenheid in het leven kennen die zelden in de westerse wereld wordt gezien. Het is deze eenvoud die ons eraan herinnert wat echt belangrijk is in het leven: niet materiële bezittingen, maar relaties, ervaringen en gedeelde momenten van vreugde. Door bewust voor Senegal te kiezen, ontsluiten we niet alleen een wereld van unieke ervaringen voor onze reizigers, maar zijn we ook de katalysator voor positieve verandering en duurzame groei in de lokale gemeenschappen. Elke reis draagt bij aan de lokale economie en biedt kansen voor ontwikkeling en groei. Veiligheid en ondersteuning, we hebben Senegal ook gekozen vanwege de stabiliteit en veiligheid die het land biedt. Bezoekers kunnen met een gerust hart reizen, wetende dat ze ondersteund worden door een team dat hun welzijn vooropstelt.  Senegal is meer dan een bestemming; het is een open uitnodiging om deel te nemen aan een levens veranderende ervaring die uw perspectief zal verbreden en uw hart zal raken. We nodigen u uit om met ons mee te gaan op deze reis en de ware essentie van het leven te ontdekken.

Wat U Kunt Verwachten:

• Eenvoudige Gastvrijheid: Verblijf bij een lokaal gezin en deel hun dagelijkse leven. Ervaar de kracht van gemeenschap zonder afleiding van luxe.
• Culturele Verdieping: Dans op de ritmes van de sabar-drums, proef de smaken van de Senegalese keuken en luister naar verhalen die generaties hebben doorgegeven.
• Zielverrijking: Laat de materiële wereld achter u en ontdek wat echt belangrijk is. Leer van degenen die vreugde vinden in de eenvoud van het bestaan.

Waarom Senegal?

• Teranga: De warme gastvrijheid van de Senegalese bevolking zal uw hart verwarmen.
• Cultuur en Traditie: Senegal biedt een rijke culturele tapestry van muziek, kunst en spiritualiteit.
• Natuurlijke Schoonheid: Van de zandduinen van Lompoul tot de mangroven van Sine-Saloum, de natuurlijke wonderen zijn adembenemend.

Durf de Essentie te Ervaren
Deze reis is voor degenen die verlangen naar meer dan een vakantie. Het is een kans om te vertragen, te verbinden en te groeien. 

Kom met ons mee en ontdek de ware betekenis van het leven.

Wat maakt Pure Essentie speciaal

Empowerment en Bewustwording:
JEMODA gelooft in het versterken van individuen door hen bloot te stellen aan nieuwe ervaringen. Al onze reizen bieden deelnemers de kans om hun perspectief te verbreden en zich bewust te worden van de essentiële aspecten van het leven. Door deel te nemen aan onze reizen, kunnen mensen hun eigen kracht ontdekken en leren hoe ze een positieve impact kunnen hebben op anderen.

Filantropie en Sociale Verantwoordelijkheid:
JEMODA is toegewijd aan het ondersteunen van kansarme gemeenschappen. Door deze reis aan te bieden, kunnen we direct bijdragen aan de lokale economie en de levens van gastgezinnen verbeteren. Het is een manier om sociale verantwoordelijkheid te tonen en te handelen ten behoeve van anderen.


Verbinding en Menselijke Ervaring:
JEMODA gelooft in de kracht van menselijke verbinding. Onze reizen stellen deelnemers in staat om diepgaande relaties op te bouwen met lokale gezinnen, te leren van hun cultuur en te delen in hun vreugde. Het gaat niet alleen om het ontdekken van een land, maar ook om het ontdekken van zichzelf en anderen.


Educatie en Bewustwording:
Door deel te nemen aan onze reizen, leer je over de uitdagingen waarmee kansarme gezinnen worden geconfronteerd. Dit kan leiden tot meer begrip en actie om ongelijkheid te verminderen. Het is een kans om te leren over culturele diversiteit, tradities en de waarde van eenvoud.


Kortom, JEMODA biedt deze reis aan als een transformerende ervaring die verder gaat dan een gewone vakantie. Het is een kans om te groeien, te verbinden en een verschil te maken in de wereld.

Reserveer nu en maak u klaar om de meest waardevolle reis van uw leven te ondernemen.

Teranga Kër1 Week All-in*
1650€ pp
  • Kër betekent huis, wat de gastvrijheid en het thuisgevoel dat u biedt benadrukt. Ontdek de warmte van Senegal met een all-inclusive* verblijf van een week, waarbij je jezelf onderdompelt in de rijke cultuur en de ongeëvenaarde gastvrijheid.
  • Compleet met een excursie.
Teranga Jàmm2 Weken All-in*
2350€ pp
  • Jàmm betekent, vrede of harmonie in het Wolof, wat een gevoel van zorgeloosheid en welzijn kan oproepen. Ontdek de warmte van Senegal met een all-inclusive* verblijf van twee weken, waarbij je jezelf onderdompelt in de rijke cultuur en de ongeëvenaarde gastvrijheid.
  • Compleet met drie excursies.
Teranga Kumpë3 Weken All-in*
3100€ pp
  • Kumpë betekent ‘vriend’, wat de vriendschappen die ontstaan benadrukt.  Ontdek de warmte van Senegal met een all-inclusive* verblijf van drie weken, waarbij je jezelf onderdompelt in de rijke cultuur en de ongeëvenaarde gastvrijheid.
  • Compleet met vier excursies.
Teranga Njàng4 Weken All-in*
3850€ pp
  • Njàng betekent ‘leren’, wat de educatieve waarde van de reis benadrukt. Een maand lang de kern van het bestaan ervaren in de rijke context van Senegal. Ontdek de warmte van Senegal met een all-inclusive* verblijf van vier weken, waarbij je jezelf onderdompelt in de rijke cultuur en de ongeëvenaarde gastvrijheid.
  • Compleet met vijf excursies.
Pure Essentie: Een Reis van Transformatie” - Ontdek de informatie die u nodig heeft om een diepgaande verandering te ervaren tijdens uw ontdekkingsreis in Senegal. Laat u meevoeren op een pad van persoonlijke groei en culturele verrijking, waar elke stap een nieuwe horizon van begrip en zelfbewustzijn onthult. 

Hoe te reserveren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce vulputate tortor in nulla lacinia ac blandit massa condimentum. Donec pharetra adipiscing ante, ac convallis justo bibendum.
Nunc sapien mauris, imperdiet ac pellentesque quis, facilisis non sapien. Maecenas congue vehicula mi, id luctus mi scelerisque nec.

Doelstelling van deze bijzondere reis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce vulputate tortor in nulla lacinia ac blandit massa condimentum. Donec pharetra adipiscing ante, ac convallis justo bibendum.
Nunc sapien mauris, imperdiet ac pellentesque quis, facilisis non sapien. Maecenas congue vehicula mi, id luctus mi scelerisque nec.

Wat moet ik meenemen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce vulputate tortor in nulla lacinia ac blandit massa condimentum. Donec pharetra adipiscing ante, ac convallis justo bibendum.
Nunc sapien mauris, imperdiet ac pellentesque quis, facilisis non sapien. Maecenas congue vehicula mi, id luctus mi scelerisque nec.