Non-profit Stichting JEMODA, gericht op kansarme en straatkinderen te Senegal. JEMODA geeft scholing en bied onderdak aan de meest kansarme kinderen.

Pure Essentie - opreis naar transformatie

Voor een reis die verder gaat dan de gebaande paden


Wij begrijpen dat u graag een duidelijk beeld wilt hebben van wat de ‘Pure Essentie’ reis naar Senegal inhoudt. Wij nodigen u uit om enkele momenten te besteden aan het doornemen van de volgende essentiële informatie, die u zal voorbereiden op een onvergetelijke en transformerende ervaring.


Wat houdt de ervaring ‘Pure Essentie’ precies in, wat u kunt verwachten van de ‘Pure Essentie’ ervaring 

Waar moet u rekening mee houden, graag beantwoorden wij uw vragen.

Index:

Senegal

Wat u kunt verwachten van de ‘Pure Essentie’ ervaring

Hoe worden de gastgezinnen geselecteerd?

Wat is de duur van het verblijf?

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor de reis?

Veiligheid en ondersteuning ter plaatse

Communicatie

Wat zijn de kosten van de reis en wat is inbegrepen?

Hoe draagt mijn deelname bij aan de lokale gemeenschap?

Wat voor soort activiteiten zal ik doen met het gastgezin?

Hoe kan ik me het beste aanpassen aan de eenvoudige levensstijl?

Senegal

Senegal, een land in West-Afrika, wordt vaak beschouwd als een ontwikkelingsland of een 'derde wereld land’. Ondanks deze classificatie, staat het land bekend om zijn stabiliteit en vreedzame samenleving. Senegal heeft een traditie van stabiele regeringen en burgerlijke overheersing, wat bijdraagt aan de algemene veiligheid en het gevoel van gemeenschap binnen het land.

Teranga: Een uniek aspect van Senegal is de cultuur van ‘Teranga’, een Wolof-woord dat vaak wordt vertaald als gastvrijheid. Teranga is echter veel meer dan dat; het is een levenswijze die gekenmerkt wordt door een gevoel van broederschap en solidariteit. Het benadrukt de vrijgevigheid van geest en het delen van materiële bezittingen, zelfs met vreemden, wat een cultuur creëert waarin iedereen zich veilig en welkom voelt.

Veiligheid en Vrede: Senegal wordt algemeen erkend als een veilige en vredelievende bestemming. Het land heeft een lange geschiedenis van politieke stabiliteit en is vrij van de onderdrukking die in sommige andere landen kan worden gevonden. Hoewel, zoals in elk land, voorzichtigheid geboden is, vooral voor toeristen, is de algemene veiligheidssituatie in Senegal gunstig.

De ‘Pure Essentie’ van Senegal ligt in zijn vermogen om een warme en gastvrije omgeving te bieden, terwijl het tegelijkertijd een gevoel van veiligheid en gemeenschap behoudt. Dit maakt het land tot een aantrekkelijke bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke en verrijkende ervaring in een omgeving die vrij is van onderdrukking en vol van Teranga.

Terug naar INDEX

Wat u kunt verwachten van de ‘Pure Essentie’ ervaring


Bereid u voor op een avontuur dat uw zintuigen prikkelt en uw ziel raakt. De ‘Pure Essentie’ reiservaring is een uitnodiging om de diepten van Senegal te verkennen, ver verwijderd van de bekende toeristische routes. Hier is wat u kunt verwachten: Leven in eenvoud uw thuis in Senegal zal een plaats zijn van rustieke charme, waar de eenvoud van het leven centraal staat. U zult verblijven in een huis dat voorziet in de basisbehoeften, zonder de afleiding van moderne gemakken. Dit betekent geen internet, geen luxe bedden of airconditioning, maar wel een veilige en schone plek om te slapen en te leven. Culturele immersie U wordt ondergedompeld in een wereld van rijke tradities en levendige culturele expressie. U zult deelnemen aan de dagelijkse routines van uw gastgezin, van koken tot schoonmaken, en van het verzorgen van dieren tot het vieren van lokale festiviteiten. Deze activiteiten bieden een authentiek inzicht in de Senegalese cultuur en levenswijze. Persoonlijke Ontwikkeling Deze reis is een kans om te groeien en te leren. Door uzelf onder te dompelen in een levensstijl die zo anders is dan die van u, zult u nieuwe perspectieven ontdekken, uw grenzen verleggen en leren waarderen wat u heeft.
Gemeenschapsgevoel Ervaar de warmte van de Senegalese gemeenschap, waar mensen op elkaar vertrouwen en samenwerken om het dagelijks leven te ondersteunen. U zult zien hoe een hechte gemeenschap functioneert en de kracht van samenwerking voelen. Reflectie en Zelfbewustzijn Deze reis biedt u de ruimte om na te denken over uw eigen leven, uw waarden en wat echt belangrijk voor u is. Het is een tijd voor reflectie, ver weg van de afleidingen van het dagelijks leven. Ondersteuning op maat hoewel u wordt aangemoedigd om volledig deel te nemen aan het leven van uw gastgezin, zult u altijd toegang hebben tot een lokale begeleider die u kan helpen met eventuele uitdagingen of vragen. Selectieproces van gastgezinnen onze gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun veiligheid, comfort en bereidheid om hun leven en cultuur te delen. Ze vertegenwoordigen de rijke culturele diversiteit van Senegal en zijn een essentieel onderdeel van uw ervaring. Duur van het verblijf de duur van uw verblijf kan variëren van twee tot vier weken, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Deze periode is ontworpen om u voldoende tijd te geven voor een diepgaande culturele immersie en persoonlijke ontwikkeling. Voorbereiding voor uw reis om ervoor te zorgen dat uw reis soepel verloopt, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Dit omvat het controleren van uw reisdocumenten, het verkrijgen van de aanbevolen vaccinaties, het treffen van gezondheids- en hygiënemaatregelen, het afsluiten van een reisverzekering, het regelen van uw financiën en het verdiepen in de lokale wetten en gebruiken. De ‘Pure Essentie’ ervaring is niet zomaar een vakantie; het is een levensveranderende ervaring die u dichter bij de kern van menselijk bestaan brengt. Het is een uitnodiging om te leven, te leren en te groeien op een manier die u nooit voor mogelijk had gehouden.


Eenvoudig Leven: U verblijft in een huis met basisvoorzieningen, zonder de gemakken van de moderne wereld. Dit betekent geen internet, geen luxe bedden of airconditioning, maar wel een veilige en schone plek om te slapen en te leven.
Diepe Culturele Immersie: U zult deelnemen aan de dagelijkse routines van uw gastgezin, zoals koken, schoonmaken en het verzorgen van dieren. U zult ook deelnemen aan lokale tradities en festiviteiten, waardoor u een authentiek inzicht krijgt in de Senegalese cultuur.
Persoonlijke Groei: Door uzelf onder te dompelen in een levensstijl die zo anders is dan die van u, zult u nieuwe perspectieven ontdekken, uw grenzen verleggen en leren waarderen wat u heeft.
Gemeenschapszin: U zult ervaren hoe het is om deel uit te maken van een hechte gemeenschap waar mensen op elkaar vertrouwen en samenwerken om het dagelijks leven te ondersteunen.
Reflectie en Zelfbewustzijn: Ver weg van de afleidingen van het dagelijks leven, biedt deze reis u de ruimte om na te denken over uw eigen leven, uw waarden en wat echt belangrijk voor u is.
Ondersteuning: Hoewel u wordt aangemoedigd om volledig deel te nemen aan het leven van uw gastgezin, zult u altijd toegang hebben tot een lokale begeleider die u kan helpen met eventuele uitdagingen of vragen.


De ‘Pure Essentie’ ervaring is niet zomaar een vakantie; het is een levens veranderende ervaring die bedoeld is om u dichter bij de kern van menselijk bestaan te brengen en u te laten zien dat vreugde en tevredenheid uit veel meer kunnen voortkomen dan materiële bezittingen. Het is een uitnodiging om te leven, te leren en te groeien op een manier die u nooit voor mogelijk had gehouden.

Terug naar INDEX

Hoe worden de gastgezinnen geselecteerd?

De selectie van gastgezinnen voor de ‘Pure Essentie’ ervaring is een zorgvuldig proces dat rekening houdt met verschillende factoren om ervoor te zorgen dat zowel de gasten als de gastgezinnen een veilige, verrijkende en authentieke ervaring hebben. Hier zijn de criteria en het proces dat wordt gebruikt:
Veiligheid en Comfort: Alle potentiële gastgezinnen worden persoonlijk bezocht en geëvalueerd op veiligheid, hygiëne en geschiktheid van de woonomstandigheden. Er wordt gezorgd voor basiscomfort zoals een schoon bed, toegang tot sanitaire voorzieningen en veilig drinkwater.
Bereidheid en Gastvrijheid: Gezinnen moeten bereid zijn om gasten te ontvangen en te delen in hun dagelijkse leven. Ze moeten de waarden van openheid en uitwisseling onderschrijven. ‘Teranga’, de Senegalese gastvrijheid, is een essentieel onderdeel van de selectiecriteria.
Culturele Representatie: Gezinnen die een breed scala aan Senegalese culturen en tradities vertegenwoordigen, worden gekozen om een rijke culturele ervaring te bieden. De diversiteit van de gezinnen zorgt ervoor dat gasten verschillende aspecten van het Senegalese leven kunnen ervaren.
Economische Impact: Voorkeur wordt gegeven aan gezinnen die economisch zullen profiteren van het programma. Het doel is om een positieve impact te hebben op de gemeenschap door middel van eerlijke compensatie voor hun gastvrijheid.
Communicatie en Ondersteuning: Gezinnen moeten in staat zijn om op een basisniveau te communiceren met de gasten, of er moet een gemeenschapslid zijn dat als tolk kan fungeren. Er moet een bereidheid zijn om samen te werken met de organisatie en de lokale begeleiders.
Feedback en Evaluatie: Er wordt feedback verzameld van eerdere gasten om te zorgen voor continue verbetering en om ervoor te zorgen dat de gezinnen voldoen aan de verwachtingen van het programma. Regelmatige evaluaties worden uitgevoerd om de kwaliteit van de ervaring te waarborgen.


Dit proces zorgt ervoor dat de ‘Pure Essentie’ ervaring authentiek, veilig en wederzijds verrijkend is voor zowel de gasten als de gastgezinnen. Het is een belangrijk onderdeel van onze missie om bruggen te bouwen tussen verschillende culturen en levensstijlen.

Terug naar INDEX

Wat is de duur van het verblijf?

De duur van het verblijf bij een gastgezin in Senegal voor de ‘Pure Essentie’ ervaring kan variëren, maar over het algemeen bieden we programma’s aan die tussen de twee en vier weken duren. Deze tijdsperiode is zorgvuldig gekozen om de volgende redenen:
Voldoende Tijd voor Immersie: Twee tot vier weken geven deelnemers genoeg tijd om zich echt onder te dompelen in de lokale cultuur en dagelijkse routines.
Persoonlijke Relaties: Het stelt gasten in staat om betekenisvolle relaties op te bouwen met hun gastgezinnen en de gemeenschap.
Flexibiliteit: Deze duur biedt een goede balans tussen een diepgaande ervaring en de behoeften van reizigers die mogelijk beperkt zijn in hun tijd weg van huis.
Aanpassing: Het geeft deelnemers de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving en levensstijl, en om de meeste aspecten van het leven in Senegal te ervaren.

We begrijpen dat elke reiziger uniek is, en daarom staan we open voor het bespreken van langere of kortere verblijven indien gewenst. Ons doel is om ervoor te zorgen dat elke deelnemer een volledige en verrijkende ‘Pure Essentie’ ervaring heeft.

Terug naar INDEX

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor de reis?

Voor een reis naar Senegal zijn er verschillende voorbereidingen die u moet treffen om ervoor te zorgen dat uw verblijf soepel en veilig verloopt. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden;

Reisdocumenten:
Paspoort: Zorg dat uw paspoort minimaal zes maanden geldig is na aankomst in Senegal.
Visum: Controleer of u een visum nodig heeft. Voor de meeste nationaliteiten is geen visum vereist voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

Vaccinaties en Gezondheid:
Aanbevolen vaccinaties: Gele koorts, DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A.
Aanvullende vaccinaties: Overweeg Hepatitis B, Tuberculose, Meningitis en Rabiës, afhankelijk van de duur van uw verblijf en activiteiten.
Malariaprofylaxe: Neem voorzorgsmaatregelen tegen malaria, inclusief het gebruik van malariaprofylaxe op advies van een gezondheidsprofessional.
Water: Drink geen kraanwater; gebruik gebotteld of gezuiverd water voor drinken en tandenpoetsen.

Reisverzekering:
Sluit een reisverzekering af die dekking biedt voor medische kosten, repatriëring, ongevallen en andere relevante risico’s.
Controleer of uw ziektekostenverzekering dekking biedt in Senegal en of deze voldoet aan uw behoeften.

Financiën:
Zorg voor toegang tot voldoende financiële middelen en neem verschillende betaalmiddelen mee.
Informeer bij uw bank of uw bankpas geactiveerd is voor gebruik buiten Europa.

Lokale Wetten en Gebruiken:
Verdiep u in de lokale wetten en gebruiken om culturele misverstanden te voorkomen.
Respecteer lokale tradities en gedraag u gepast, vooral bij religieuze en culturele sites.

Communicatie:
Controleer de kosten voor mobiel bellen en datagebruik in Senegal bij uw provider.
Overweeg het gebruik van lokale SIM-kaarten voor communicatie en internettoegang.

Door deze voorbereidingen zorgvuldig te treffen, kunt u eventuele ongemakken tijdens uw reis minimaliseren en uw ervaring in Senegal maximaliseren.

Terug naar INDEX

Veiligheid en ondersteuning ter plaatse

Veiligheid en ondersteuning zijn cruciale aspecten van de ‘Pure Essentie’ ervaring in Senegal. Hier is hoe we dit waarborgen;
Veiligheidsmaatregelen:
Grondige Screening: Alle gastgezinnen en accommodaties worden zorgvuldig gescreend op veiligheid en comfort.
Lokale Partners: We werken samen met betrouwbare lokale organisaties die bekend zijn met de gemeenschap en de omgeving.
Noodprocedures: Er zijn duidelijke noodprocedures en -protocollen opgesteld, inclusief toegang tot medische zorg indien nodig.

Ondersteuning ter Plaatse:
Lokale Begeleiders: Elke reiziger krijgt een lokale begeleider toegewezen die vloeiend Engels en de lokale taal spreekt.
24/7 Bereikbaarheid: Ons team is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor assistentie en ondersteuning.


Culturele Voorbereiding: Reizigers ontvangen vooraf uitgebreide informatie over culturele normen en verwachtingen om misverstanden te voorkomen.

Communicatie:
Regelmatige Check-ins: Er zijn regelmatige check-ins gepland met zowel de reiziger als het gastgezin om ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt.
Feedback Loop: We moedigen een open dialoog aan en staan klaar om feedback te ontvangen en actie te ondernemen indien nodig.We nemen de veiligheid en het welzijn van onze reizigers zeer serieus en zetten ons in om een veilige, ondersteunende en verrijkende ervaring te bieden.

Terug naar INDEX

Communicatie

Regelmatige Check-ins: Er zijn regelmatige check-ins gepland met zowel de reiziger als het gastgezin om ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt.
Feedback Loop: We moedigen een open dialoog aan en staan klaar om feedback te ontvangen en actie te ondernemen indien nodig. We nemen de veiligheid en het welzijn van onze reizigers zeer serieus en zetten ons in om een veilige, ondersteunende en verrijkende ervaring te bieden.

Communicatie met het gastgezin ondanks een taalbarrière is een belangrijk aandachtspunt, en we hebben verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat u zich kunt uitdrukken en verbinding kunt maken met uw gastgezin:
Taaltraining: Voordat u vertrekt, bieden we basis taaltraining aan om u te helpen met de meest voorkomende zinnen en uitdrukkingen in de lokale taal.
Lokale Begeleiders: U krijgt een lokale begeleider toegewezen die als tolk kan fungeren en u kan helpen met complexere gesprekken.
Cultuurlessen: We bieden ook lessen over non-verbale communicatie en lokale gebruiken, zodat u kunt communiceren via lichaamstaal en cultureel passende gebaren.
Technologische Hulpmiddelen: Er zijn vertaalapps beschikbaar die u kunt gebruiken op uw smartphone of tablet om de communicatie te vergemakkelijken.
Geduld en Openheid: We moedigen zowel gasten als gastgezinnen aan om geduldig en open te zijn in hun communicatiepogingen.Deze benaderingen helpen om de taalbarrière te overbruggen en zorgen voor een verrijkende ervaring voor zowel u als uw gastgezin.

Terug naar INDEX

Wat zijn de kosten van de reis en wat is inbegrepen?

Het ‘Pure Essentie’ reispakket naar Senegal biedt een all-inclusive ervaring die de volgende elementen omvat:
Vliegreis: Inbegrepen. Een retourvlucht naar Senegal vanaf een aangewezen luchthaven.
Verblijf: Inbegrepen. Accommodatie bij een gastgezin met volpension, wat betekent dat alle maaltijden worden verzorgd op basis van wat het gastgezin te bieden heeft.
Lokale Transport: Inbegrepen. Alle benodigde transport binnen Senegal, inclusief transfers van en naar de luchthaven.
Rondreizen: Inbegrepen. Een aantal rondreizen afhankelijk van de duur van het verblijf, variërend van 1 rondreis voor een weekverblijf tot 5 rondreizen voor een verblijf van drie weken. Deze pakketten zijn zorgvuldig samengesteld om u een diepgaande en authentieke ervaring te bieden, waarbij u zich kunt concentreren op de culturele immersie zonder u zorgen te hoeven maken over logistieke details.

Voor de ‘Pure Essentie’ reis naar Senegal zijn de volgende zaken niet inbegrepen in het pakket en dienen door de reiziger zelf geregeld te worden:
Visum: Nederlandse burgers hebben geen visum nodig voor een verblijf tot 90 dagen in Senegal. Voor reizigers met een andere nationaliteit kan dit anders zijn, en zij dienen zelf na te gaan of een visum vereist is.
Verzekeringen: Reis- en ziektekostenverzekeringen zijn niet inbegrepen. Het wordt sterk aanbevolen dat reizigers zelf een passende verzekering afsluiten die internationale dekking biedt.
Vaccinaties: Eventuele vaccinaties zijn voor eigen rekening en keuze. Het is raadzaam om een gezondheidsprofessional te raadplegen voor advies over aanbevolen vaccinaties voor Senegal.
Medicijnen: Persoonlijke medicijnen zijn niet inbegrepen in het pakket en dienen door de reiziger zelf meegenomen te worden. Het is echter goed om te weten dat veel medicijnen, waaronder malariaprofylaxe zoals Mefloquine (Mevakine), lokaal verkrijgbaar zijn in Senegal, vaak tegen lagere kosten dan in Europa. Het wordt aanbevolen om een gezondheidsprofessional te raadplegen voor vertrek en te overwegen om ter plaatse medicijnen aan te schaffen indien nodig.
Het is altijd belangrijk om voor vertrek de beschikbaarheid en de kwaliteit van medicijnen te controleren en te zorgen voor een betrouwbare bron als u besluit ze in Senegal aan te schaffen.

Het is raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met de organisator van de “Pure Essentie” reis voor specifieke details en prijzen. Zij kunnen u voorzien van gedetailleerde informatie over wat wel en niet is inbegrepen.

Terug naar INDEX

Hoe draagt mijn deelname bij aan de lokale gemeenschap?

Uw deelname aan de ‘Pure Essentie’ ervaring in Senegal draagt op verschillende manieren bij aan de lokale gemeenschap:
Economische Ondersteuning: Uw verblijf bij een gastgezin zorgt voor directe financiële steun. De betaling die gezinnen ontvangen, helpt hen om in hun levensonderhoud te voorzien en verbetert hun levensstandaard. Lokale begeleiders en tolken worden ook ondersteund door werkgelegenheid te bieden.
Culturele Uitwisseling: Door uw interactie met de lokale bevolking draagt u bij aan een culturele uitwisseling die zowel verrijkend is voor u als voor hen. Dit bevordert begrip en respect voor elkaars levenswijze.
Onderwijs en Vaardigheden: Als u kennis of vaardigheden deelt, zoals lesgeven of technische expertise, kan dit een langdurig positief effect hebben op de gemeenschap.
Bewustwording Creëren: Door uw ervaringen te delen bij terugkeer, kunt u bewustwording creëren over de situatie in Senegal en anderen inspireren om ook bij te dragen.
Duurzame Ontwikkeling: De ‘Pure Essentie’ ervaring is ontworpen met het oog op duurzaamheid, zodat uw bezoek niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn voordelen biedt voor de gemeenschap.


Door deel te nemen, wordt u een actieve deelnemer in het leven van de lokale gemeenschap en draagt u bij aan hun welzijn en ontwikkeling

Terug naar INDEX

Wat voor soort activiteiten zal ik doen met het gastgezin?

Tijdens uw verblijf met het gastgezin in Senegal als onderdeel van de ‘Pure Essentie’ ervaring, zult u deelnemen aan een verscheidenheid aan activiteiten die u een authentiek inzicht geven in het lokale leven. Hier zijn enkele voorbeelden van wat u kunt verwachten:

Dagelijkse Huishoudelijke Taken: U helpt mee met koken, schoonmaken, water halen en andere huishoudelijke taken die deel uitmaken van het dagelijks leven.
Landbouw en Voedselproductie: Als het gastgezin betrokken is bij landbouw, kunt u helpen met zaaien, oogsten of verzorgen van de dieren.
Lokale Ambachten: U krijgt de kans om traditionele ambachten te leren, zoals weven, pottenbakken of houtsnijwerk, afhankelijk van de vaardigheden van het gastgezin.
Culturele Activiteiten: Deelnemen aan lokale festiviteiten, muziek maken, dansen en verhalen vertellen zijn allemaal manieren om de cultuur te ervaren.
Onderwijs: Als u specifieke kennis of vaardigheden heeft, kunt u deze delen door bijvoorbeeld Engelse les te geven of te helpen bij huiswerk.
Gemeenschapsprojecten: U kunt betrokken raken bij lokale initiatieven of projecten die gericht zijn op het verbeteren van de gemeenschap.Deze activiteiten zijn niet alleen bedoeld om u te helpen integreren in de gemeenschap, maar ook om een positieve bijdrage te leveren en een dieper begrip te krijgen van de manier van leven in Senegal.

Terug naar INDEX

  Hoe kan ik me het beste aanpassen aan de eenvoudige levensstijl?

Om u het beste aan te passen aan de eenvoudige levensstijl tijdens uw ‘Pure Essentie’ ervaring in Senegal, zijn hier enkele tips:
1.     Open Mind: Ga met een open houding en wees bereid om nieuwe dingen te leren en te ervaren. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn essentieel.
2.     Verwachtingen Aanpassen: Bereid u voor op minder comfort dan u gewend bent. Dit kan betekenen dat u geen toegang heeft tot warm water, airconditioning of internet.
3.     Respecteer de Cultuur: Toon respect voor de lokale gebruiken en tradities. Kleed u gepast en volg de leiding van uw gastgezin over wat wel en niet acceptabel is.
4.     Basisbenodigdheden: Neem praktische items mee zoals een zaklamp, extra batterijen, handdesinfectiemiddel, en een goede kwaliteit waterfles.
5.     Persoonlijke Verzorging: Zorg voor een kleine reisapotheek met essentiële medicijnen, insectenwerend middel, zonnebrandcrème en basis EHBO-benodigdheden.
6.     Leer Basis Taal: Probeer enkele basiswoorden en -zinnen in de lokale taal te leren om te communiceren en goodwill te tonen.
7.     Geduld: Dingen kunnen langzamer gaan dan u gewend bent. Geduld is een waardevolle eigenschap wanneer u zich aanpast aan een nieuwe levensstijl.
8.     Waardering voor Eenvoud: Probeer de schoonheid te zien in de eenvoudige dingen - de natuur, menselijke interacties en de rust van het leven zonder constante afleiding.

Door deze richtlijnen te volgen, kunt u een soepele overgang maken naar de eenvoudige levensstijl en een verrijkende ervaring hebben. 

Terug naar INDEX