Non-profit Stichting JEMODA, gericht op kansarme en straatkinderen te Senegal. JEMODA geeft scholing en bied onderdak aan de meest kansarme kinderen.

Kinderen met een kans, ze mogen naar school    Doneren

Scholingsfoto Schooljaar 2017 - 2018

JEMODA scholingsfoto
Voor het schooljaar 2017 – 2018 heeft JEMODA een 43 tal van leerlingen voorzien van scholing in tegenstelling tot het vorig schooljaar met 34 leerlingen.
En deze groep zal nog groeien!
Zelfs als de scholen begonnen zijn komen er ouders bij JEMODA aan de poort met een aanvraag voor de scholing van hun kind.

Als het voor ons mogelijk is, geven wij deze kinderen ook een kans!


Je eigen goede doelstelling!

JEMODA helpt jouw graag met een non-profit beleid.

  • Je persoonlijke goede doelstelling
  • Geen tussen personen
  • Rechtstreekse hulp
  • Ontwikkeling van het kind is geheel te volgen

Alleen kinderen uit zeer kansarme gezinnen

Veelal zijn het jongens uit zeer arme gezinnen, kinderen die potentie hebben om een Talibe te moeten worden en zo geen kans krijgen voor scholing in hun leven. Maar ook helpen wij meisjes met de scholing, hoewel er bij de meisjes geen gevaar dreigt om een Talibe te moeten worden. Bij gebrek aan geld in een huishouden worden de meisjes vaak thuis gehouden voor de huishoudelijke werkzaamheden of elders om geld te verdienen voor het gezin. Al met al, het is duidelijk JEMODA helpt graag bij de scholing van zeer kansarme kinderen.

Wel hebben wij enkele regels voor deze kinderen en voor hun ouders,
ze krijgen het cadeau scholing niet voor niets!


Zeer arme ouders of verzorgers hebben is een van de regels, maar we willen ook graag motivatie zien van het kind en de ouders zelf. Het steentje van eigen bijdrage is de inzet voor goede schoolcijfers. Het kind moet heel goed zijn best doen, dus niet spijbelen of elders geld verdienen voor het huishouden. Minder spelen en meer in de schoolboeken, huiswerk maken en de lessen nog eens na lezen.

In de eerste instantie plaatsen wij kinderen op openbare scholen, wij verwachten dat het kind met hoge cijfers thuis komt van de gedane overhoringen en proefwerken. Hoge cijfers zijn bij ons, cijfers met een gemiddeld een 8 op rapport. Ligt het gemiddeld cijfer lager dan een 6 dan zijn wij genoodzaakt te overwegen om het voortzetten van scholing voortijdig af te breken. Kinderen met een gemiddeld cijfer en hoger dan 8 maken een goede kans om door ons op een privé school geplaatst te worden.

Bij JEMODA kun je ook een kind sponsoren ! meer info

Meer over scholing.     Doneren

Stichting JEMODA _ Je-mo-da.org scholing kansarme kinderen Afrika
Ammeth Touré,Een bijzonder goede leerling 10/10 !
 Zijn wens?
 Minister of president worden!